Over ons

Emcon Systems BV is in januari 2005 opgericht met als eerste grote project, het ontwikkelen van besturingstechniek voor sterilisatie en desinfectie apparatuur.

Twee jaar van intensieve ontwikkeling en samenwerking volgde. Hierbij werden de grenzen verlegd om de performance boven de geldende norm te krijgen. Dit was noodzakelijk om de concurrentiepositie van onze klant te versterken.

Na dit project, maar ook geruime tijd voor de oprichting, zijn er veel uiteenlopende projecten uitgevoerd. Hierdoor is er binnen Emcon Systems ruime ervaring aanwezig op het gebied van real-time embedded software ontwikkeling.

Ook met relatief eenvoudige hardware ontwikkeling en prototype bouw, kunnen wij goed uit de voeten. Dit is samen met ons inzicht in mechanica, meerdere malen de juiste mix voor een passende oplossing gebleken.

Onderscheid

Wat ons onderscheid is een actief meedenkende instelling en aandacht voor detail. Omdat verminderde aandacht voor detail, gedurende het gehele ontwikkeltraject, elke goed geformuleerde doelstelling of opgestelde specificatie kan verslaan.

Wij ontwikkelen met passie voor techniek, een hoge mate van eigen initiatief en een realistische kijk op perfectionisme. Omdat een perfect product niet bestaat, leveren wij u graag een fantastisch product.

Het is echter uw beleving en ervaring die telt in onze samenwerking. Wat wij daar zelf over zeggen is van ondergeschikt belang.

Werkwijze

Wij houden van eenvoud. Complexiteit is vrijwel zonder uitzondering een veelvoud van eenvoud. Wij luisteren naar u. Naar uw wensen en ideeën. Samen met u nemen wij deze door en leggen de doelstellingen en specificaties vast.

Ervaring heeft ons geleerd dat specificaties, in tegenstelling tot doelstellingen, in de loop van een ontwikkeltraject regelmatig wijzigen. Dit wordt ondermeer veroorzaakt door nieuwe inzichten die de tests met in ontwikkeling zijnde apparatuur opleveren.

Onze werkwijze berust dan ook heel eenvoudig op het terugkerend uitvoeren van Communiceren, Specificeren, Implementeren, Testen, Reviseren en opnieuw Testen.

Over u

Bedrijven die producten ontwikkelen waarin real-time, embedded, software en hardware, een prominente rol spelen, behoren tot onze doelgroep. Ook machine- en/of apparaten-bouwers die een eigen ontwikkeling voor ogen hebben behoren daartoe. Graag hadden wij nog meer over u verteld, maar er is niemand die dat beter kan dan uzelf...

Vestigingsadres

Emcon Systems B.V.
Meerkoet 52
2986XC RIDDERKERK
Tel 0180 - 436244
Tel 06 - 53804269

K.v.K. nummer 24371947
B.T.W. nummer NL813915077B01